Mještani Priječana rizikuju život dok prelaze preko nedovršenog mosta

Mještani banjalučkih naselja Priječani i Zalužani rizikuju i na svoju odgovornost idu preko visećeg mosta, čija je sanacija u toku, i preko klimavih dasaka prelaze na drugu stranu rijeke Vrbas, uprkos opasnosti i činjenici da se na ogradi nalazi kabl koji je pod naponom.

Prelazak preko mosta nije bezbjedan, ali građani kažu da više vole za 15 minuta doći do susjednog naselja, da bi došli do ambulante ili radnih mjesta, nego ići okolnim putevima, za šta im treba više od sat.

“Preko mosta prelazim samo kada moram, a to je da bih došla do ambulante. Da bih prešla na drugu stranu Vrbasa idem preko dasaka i nije mi baš prijatno, jer zbog i najmanje nepažnje mogu upasti u rijeku”, kaže Gordana K. iz Priječana.

Darko Škobić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani, rekao je da mještani na svoju odgovornost prelaze preko mosta.

“Prelazak preko visećeg mosta u Priječanima je rizičan. U toku je izgradnja puta, te je saobraćaj dio dana obustavljen ili gradski prevoz kasni, pa mještani sve više prelaze preko dasaka na mostu”, kaže on.

Izgradnja mosta počela je u maju 2015. godine, međutim gradske vlasti su 2016. zabranile upotrebu novoizgrađenog mosta, jer se ispostavilo da nije bezbjedan za upotrebu.

Zbog potreba mještana Priječana grad je preuzeo na sebe obavezu da riješi ovaj problem i most bi, prema posljednjim najavama, trebalo da bude saniran do 17. juna.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI