Milenko Rosić iz Ujedinjene Srpske bi da gasi Borac?

Vaterpolo klubu Borac, prozvao je odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka, zbog kako tvrde lažnih i tendencioznih izjava u Skupštini grada o radu ovog kuluba.

Otvoreno pismo prenosimo u cjelini:

Milenko Rosić, odbornik Grad Banja Luka ispred Ujedinjene Srpske, je na 6. Skupštini Grada Banja Luka, održanoj 11.10.2021. godine iznio neistine na račun našeg Kluba.

Mi želimo demantovati neistinite navode.

Gospodina Milenka Rosića, partijskog kolega, a po nekim medijskim člancima i kum Nenada Stevandića, čiji sin igra u pomenutom klubu, u kojem je Slobodan Grahovac predsjednik (trener, predsjednik vaterpolo saveza RS i BiH i selektor BiH itd.) kluba bio na listi stranke koju predstavljaju, želimo pozvati da bude naš gost, te sam utvrdi istinu.

1.Gospodine Milenko Rosiću spremni smo Vas ugostiti i napraviti roditeljski sastanak sa Vama kao našim gostom i sa roditeljima djece naših članova, a oko 150 djece svih uzrasta (djevojčica i dječaka) od 5 godina do momaka koju igraju u našem kako ste vi rekli „nepostojećem“ seniorskom timu trenira u Klubu, da čujete i objasnite roditeljima naših članova Kluba, zašto se zabranjuje djeci VK „Borac“ da igraju prvenstvo Republike Srpske?!

2. Da li smatrate da neko ima pravo da zabrani djeci RVI, bivših boraca, višečlanih porodica i svih ostalih koji su se borili i bore u teškim vremenima za budućnost svoje djece da im zabrani da igraju takmičenja i matična prvenstva?!

Pošto volite spominjati „veze i vezice“ da li smatrate gospodine Rosiću, da su upravo „veze i vezice“ krive da ovaj jedinstveni slučaj u svijetu, institucije Republike Srpske nisu uspjele za 5 godina rješiti i da li možda upravo „veze i vezice“ Vaše partije imaju veze sa tim?!

3. Ako se ne dozvaljava djeci da se bave sportom i takmiče, kakvu se poruku želi poslati istima i njihovim roditeljima? Trebaju na ulicu da idu?

Možda i jeste u pravu, u jednom sistemu u kojem ni djeca nisu svetinja izgleda da je jedini način borbe protest na ulicama.

4. Gospodine Rosiću spremni smo Vas ugostiti da Vam pokažemo da VK „Borac“ ne trenira na prostoru gdje Klub za kojeg se Vi zalažete trenira, spremni smo Vam pokazati i dokazati da čak i kada rašire teren u večernjem terminu da opet prostor koji koristi VK „Borac“ ne ulazi u taj dio prostora za koji pokušavate lobirati što Vam je dokaz da nije problem prostor za trening već postojanje VK „Borac“

5. gospodine Rosiću Vaterpolo klub „Borac“ igra seniorsku ligu već godinama, što nije bilo teško provjeriti, jer nam je transparentnost za razliku od nekih uslov za postojanje Kluba.

Nije bilo teško provjeriti da je upravo prije par mjeseci VK „Borac“ nastupao u ligi Srbije (seniorska zvanična liga), kao i prethodnih godina u Regionalnoj ligi u kojoj nastupaju ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, Italije i BiH, a sve to u senirskoj konkurenciji za koju tvrdite da ne postoji u VK „Borac“.

I ove godine nastupamo u regionalnoj ligi i biće nam čast da budete naš gost na našim domaćim utakmicama.

Istina je takođe da mi u VK „Borac“ stavljamo akcenat na rad sa mlađim kategorijama, pa pored seniorske kategorije nastupamo i u svim mlađim kategorijama u Regionalnoj ligi.

6. Kada kažete najtrofejniji klub u kojem treniraju profesionalci želimo Vam postaviti pitanja?
Da li Vam je poznato koliko se utakmica odigra da bi ste postali državni prvak u vaterpolu u RS ili BiH?
Ako Vam mi odgovorimo nekada jedna, nekada ni jedna, a do sada najviše tri utakmice, da li će te vjerovati da je to istina?

Ono što se u sportu naziva liga u drugim sportovima (fudbalska, rukometna, košarkaška ili 20 kola, 10 kola, 30 kola) to su u vaterpolu u BiH naziva ni jedna, jedna ili maksimalno tri utakmice.

7. Da li Vam je poznato da je Vaterpolo savez Republike Srpske na čelu sa Slobodanom Grahovcem suspendovan, odnosno imaju zabranu obavljanja djelatnosti uskoro će godinu dana?

Zašto prvenstvo RS nije odigrano, dok je isti čovjek organizovao prvenstvo BiH u Banjaluci na GOB-u?

8. Tvrdite da za navedeni Klub igraju profesionalci, mi Vam postavljamo pitanja, u čemu je onda problem da profesionalci treniraju u 11 ujujtru ili u 17.00h ili u 13.00h? Sigurni smo da će u dnevnim terminima profesionalci moći trenirati ne samo na 30 x 20m igralištu, već će im i cijeli bazen 50 x 25m biti na raspolaganju?!

Umjesto da „vezama i vezicama“ pokušavate „ugasiti“ sportsku konkurenciju, molimo Vas da lobirate da se sva djeca u našem gradu i zemlji isto tretiraju,da se počnu međusobno takmičiti na sportskim borilištima gdje sportskim klubovima i jeste mjesto, a boljem čestati kako to sportski kodeks i nalaže, a ne „vezama i vezicima“ iznositi neistine, varati jedan sistem i pokušavati ugasiti konkurenciju nesportskim putem.

Pozivamo Vas još jednom da budete gost našeg Kluba i da se uvjerite u iskrene i dobre namjere našeg Kluba prema sportu i djeci.

Vaterpolo klub Borac

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: