Migrant ispričao kako su ga opljačkali policajci

Nakon izlaska iz lokala policajci su nas otpratili do jedne ulice u blizini autobuske stanice u kojoj nije bilo svjetla, gdje su nas čekala još dvojica policajaca. Naredili su da se okrenemo licem prema zidu i da dignemo ruke, ispričao je tokom svjedočenja Mas Tahiri, migrant iz Avganistana a ekskluzivno objavljuje Srpskainfo.

Uslijedilo je pretresanje tokom kojeg su policajci ukrali 700 evra od migranata.

– Pobunio sam se, jer su nam oduzimali novac, ali me tada jedan policajac udario šakom u glavu, nakon čega se više nisam opirao – dodao je Tahiri. On je istakao da im je jedan od policajaca izdavao naređenja na engleskom jeziku.

Njegov iskaz potvrdili su i Mustafa Hejdari i Ferdavs Kaharzada s tim što su dodali da su policajci koji su ih sačekali u mraku bili maskirani i naoružani automatskim puškama.

 

Migranti su tokom svjedočenja jasno precizirali da su ih u zamračenu ulicu odveli upravo policajci koji su ih kritične večeri izveli iz lokala na autobuskoj stanici, a za koje je tužilaštvo saopštilo da su Bojan Stanković i Miloš Bajić i kojima je u međuvremenu određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su izvršili krivično djelo razbojništvo.

U međuvremenu su kako je Srpskainfo još sinoć objavila, uhapšena i druga dva policajca saučesnika, ali Policijska uprava Banjaluka i dalje zvanično ćuti o svemu.

Identitet uhapšenih policajaca poznat je redakciji Srpskainfo, ali ga zbog interesa istrage, za sada, nećemo otkrivati.

Migranti su razbojništvo prijavili 8. novembra ove godine.

Prvo zvanično saopštenje o hapšenju dvojice policajaca dalo je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i to tri dana nakon prijave.

Tek nakon saopštenja tužilaštva oglasila se Policijska uprava Banjaluka iz koje su uz navođenje inicijala policijskih službenika Stankovića i Bajića saopštili da će oni biti udaljeni s posla i da će biti pokrenut unutrašnji postupak.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: