Međunarodni dan i Evropska noć muzeja

Međunarodni dan i Evropska noć muzeja, internacionalni su praznici koji će se ove godine u Republici Srpskoj održati u subotu, 18. maja 2019. godine.

Muzej Republike Srpske tradicionalno obilježava četrnaestu “Noć muzeja” raznolikim kulturnim programom, koji će trajati od 18 do 22:30 časova.

Organizator manifestacije u Muzeju Republike Srpske je Odjeljenje za obrazovno pedagoški rad, a koordinator, viši muzejski pedagog Nataša Nogo, ovogodišnji je program koncipirala sa ciljem da glavni učesnici manifestacije budu dugogodišnji saradnici muzeja i vjerna muzejska publika. Učenici i studneti, glumci i muzički izvođači, svojim će nastupima ispuniti najdužu muzejsku noć koju ove godine obilježavamo pod motom “Uz igru i pjesmu kroz Noć muzeja”.

Prvi dio programa od 18 do 20 časova usmjeren je na mlađu publiku, a nastupe će izvoditi djeca iz vrtića i osnovnih škola. Ovaj dio programa završiće nastupom “Vrapčića”, a nakon 20 časova, do 22:30, publika će vidjeti nastupe učenika Gimnazije, studenata Umjetničke akademije, plesnih studija, Gradskog hora i Pozorišta mladih “Dis”. Gost večeri je Maja Tatić a program će završiti zvucima tambure, nastupom Gradskog tamburaškog orkestra. Četrnaesta Noć muzeja donosi i virtuelnu posjetu evropskim muzejima u saradnji sa EU Info Centrom u BiH.

Pokrovitelji događaja “Evropska Noć muzeja” su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Grad Banja Luka, a ove godine događaj je uvršten u manifestaciju “Proljeće u Banjaluci”.

Generalni sponzor “Evropske noći muzeja” u Muzeju Republike Srpske su Privredna Komora Republike Srpske i Područna privredna komora Banja Luka.

Sponzori manifestacije su “Vitaminka”, “Vitinka”, “Manja”, “Marbo”, “Vitalia”, “Triglav osiguranje”, “Agroluks” i EU info centar u BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: