Manifestacija “Dječija nedjelja“ 5. oktobra u Muzeju RS

Tradicionalna manifestacija “Dječija nedjelja“, biće otvorena u ponedeljak 5. oktobra 2020. godine u 12 časova u Muzeju Republike Srpske.
Odjeljenje za obrazovno-pedagoški rad Muzeja Republike Srpske već petnaestu godinu obilježava „Dječiju nedjelju“ koja se ove godine odvija pod motom „ Zdravo tijelo, vedar duh“.
Muzej će u ponedjeljak, 5. oktobra 2020. godine, u 12.00 časova, posjetiti naši dugogodišnji saradnici, djeca iz Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, Centra „Zaštiti me“, Udruženja roditelja djece oboljelih od malignih bolesti „Iskra“, Dječijeg doma „Rada Vranješević“ kao i djeca iz Servis centra „ Dajte nam šansu-„Zvjezdice “.
U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom koja se odnosi na COVID-19, za svu djecu koja će kratko boraviti u Muzeju obezbjedili smo zaštitne maske i osiguraćemo fizičku udaljenost među djecom. Ograničen broj djece koja će biti gosti Muzeja, obići će Stalnu izložbenu postavku Muzeja Republike sa višim muzejskim pedagogom Natašom Nogo, kao i izložbu koja je otvorena povodom 90 godina Muzeja „ Vrbaski mač i kamenu“, autora mr Janka Vračara i dr Ivane Pandžić.
Desetoro djece iz Doma „Rada Vranješević“, biće učesnici kratkotrajne radionice pod nazivom „Zdrave navike“, koju u utorak 06. oktobra 2020. godine u 11.00 časova organizujemo u saradnji sa Ombudsmanom za djecu RS.
Deset mališana iz vrtića Maslačak će u srijedu, 07. Oktobra 2020. godine, sa početkom u 10.00 časova, biti učesnici radionice „Zdrave navike“.
Muzej Republike Srpske je u posljednjih petnaest godina postao mjesto gdje se djeca ugodno osjećaju, druže i prihvataju različitosti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: