Ma svaka vam čast! Građani pokosili i očistili kompletno naselje Čaire

Mladići iz naselja Čaire pokosili su i očistili kompletno naselje. Svojim kosilicama i trimerima prošli su svaki kutak. Za njima su išli drugi sa vrećama i kupili smeće. Zajedničkom akcijom roditelja, djece, uz odobravanje škole “izglancano” je kompletno naselje i školsko igralište Osnovne škole Jovan Cvijić.

Kao uvertira ovom velikom spremanju bila je akcija uređenja školskog igrališta. Ponovo su roditelji i djeca u želji da žive u boljem i sređenijem prostoru, o svom trošku i podršci prijatelja uradili do skoro nezamislivo.

Na školskom igralištu sada se može igrati tenis, stoni tenis, odbojka, košarka, fudbal.

Postavljeno je betonirano korito i česma za vodu, betonirani su stubovi za teniske mreže, napravljen je i postavljen sto za stoni tenis, sprave za vježbanje, golovi su učvršćeni i popravljene su kukice za mrežu, postavljeni su novi obručevi i table za košarku.

Roditelji i djeca, uz podršku rukovodstva škole, za kratko vrijeme, uradili su na sportskim terenima, koliko do sada nije niko u posljednjih 30 godina.

Veliko spremanje završeno je sportskim takmičenjima. Snage su odmjeravale ekipe iz mjesne zajednice i to “Bulevara”, “Haništa” i “Čaira” objedinjene u radu i organizaciji u MZ Bulevar i “Incijativi građana Bulevar”.

Poruka sugrađanima ispisali su na transparentu

“Još uvijek je lopta u kraju, još uvijek igramo za raju…”

Još tekstova o Čairama:

Bravo za Čaire! Roditelji i djeca zajedničkim snagama

Bravo za “Čaire”! Odličan primjer saradnje škole i komšija

Zanimljiva priča iz naselja “Čaire”

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: