Laboratorije u Vrbanji, Zalužanima i Bronzanom Majdanu nastavljaju sa radom

Odjeljenje laboratorijske i biohemijske dijagnostike JZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci, od danas, 01. septembra će pružati laboratorijske usluge i na lokalitetima Vrbanja, Zalužani i Bronzani Majdan, navedeno je u saopštenju ove zdravstvene ustanove.

Dodaju kako će navedene laboratorije radiće prema sljedećem rasporedu

-laboratorija u ambulanti porodične medicine Vrbanja – ponedjeljak i petak u periodu od 8.00 do 10.00 časova;

-laboratorija u ambulanti porodične medicine Zalužani – utorak u periodu od 8.00 do 10.00 časova

-laboratorija u ambulanti porodične medicine Bronzani Majdan – četvrtak u periodu od 8.00 do 10.00 časova

-Laboratorijski nalazi sa rezultatima uzetih uzoraka krvi biće dostavljeni na matični lokalitet narednog radnog dana. Kućne posjete zbog vađenja krvi do sada su se radile samo srijedom. Kako bismo usluge kućnog vađenja krvi učinili dostupnim što većem broju naših građana, umjesto dosadašnjih jednom sedmično, sada je to moguće uraditi dva puta sedmično i to utorkom i srijedom. Napominjemo da se kućna vađenje krvi rade kod pacijenata, koji su nepokretni ili slabo pokretni i čije zdravstveno stanje ne dozvoljava da se pacijent kreće. Kućna vađenje krvi rade naši laboratorijski timovi na uputnicu i nazanaku doktora porodične medicine ili pedijatra da je neophodno kućno vađenje krvi – navedeno je u saopštenju.

Takođe, dodaju kako će se laboratorijske usluge i dalje pružati na lokalitetima: Centralna laboratorija Poliklinika, Centar – Borik, Obilićevo, Lazarevo i u Kovid ambulanti u naselju Dolac u obimu kojem su se i do sada pružale.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: