Krivična prijava Stanivukoviću i Begiću

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, danas su podnijeli Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Draška Stanivukovića  iz Banja Luke,  poslanika PDP-a u NSRS i  Ivana Begića  iz Prijedora i , zbog kako je navedeno,  počinjena 2 krivična djela „Neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje”.

Navedena krivična djela su kako navode iz PU Banjaluka izvršena dana 13.02.2019. godine u Banjoj Luci.

Dobio sam još jednu u nizu čestitki od policije Republike Srpske, komentar je poslanika PDP u parlamentu Srpske Draška Stanivukovića na izvještaj koji je Policijska uprava Banjaluka danas podnijela nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je sa Ivanom Begićem počinio krivična djela neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje.

Stanivuković je za Srpskainfo kazao da ga ovaj izvještaj nije posebno potresao jer nije ni prvi ni posljednji koji je policija podnijela protiv njega.

– Što me više tuže, krivično gone i izmišljaju lažnih montiranih procesa protiv mene, više ću da radim kako radim. Neka su podnijeli šest krivičnih prijava protiv Draška Stanivukovića do sada, svaka im čast jer rade svoj posao. Međutim, suštinsko pitanje je koliko su krivičnih prijava predali tužilaštvu za ubice Davida Dragičevića, Milana Vukelića, Nikolu Đurovića, Jovana Arbutinu i mnoga druga nerasvjetljena ubistva – upitao je Stanivuković.

On je još upitao šta je sa inspektorom Milošem Bandićem koji je prijetio njegovom saradniku Ivanu Begiću. Stanivuković je pozvao MUP RS da javno iznese informaciju da li je pokrenut disciplinski postupak protiv Bandića i na koji je način on sankcionisan.

– Bandiću nije ni plata smanjena. Još će biti nagrađen. Mi koji smo sebe branili na bilo koji način smo krivično odgovorni, a čovjek koji je prijetio smrću nije i sasvim je uredu da to radi – kaže Stanivuković.
On je još jednom ponovio da će, ukoliko se nastave pritisci na njega, objaviti video snimak iz policije.

Stanivuković ističe da niko ne može zaustaviti da se bori za istinu i pravdu, dok god postoji.

– Ne mogu me zaustaviti dok god postojim u bilo kom fizičkom obliku. Ni te prijave, ni montirani procesi, ništa me neće zaustaviti dok god dišem – poručio je Stanivuković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: