Do kraja godine novi Zeleni most

Tender za izbor firme koja će biti zadužena za izgradnju novog Zelenog mosta preko rijeke Vrbas biće raspisan iduće sedmice, a izvođač radova će imati rok od pet mjeseci da završi taj posao.

Procijenjena vrijednost radova je 2,3 miliona maraka

Na starom Zelenom mostu u junu prošle godine zabranjen je saobraćaj za vozila zbog trule konstrukcije, čime su bez direktne saobraćajne veze ostala naselja Kočićev vijenac i Obilićevo.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić je rekao da je urađena revizija projekta, čime su, kako je kazao, stečeni uslovi za početak njegove realizacije.

“Ne možemo uticati na postupak javne nabavke. Voljeli bismo da sve to što prije bude završeno i bez žalbi, da bismo ispunili planiranu dinamiku. Nadamo se da će radovi početi početkom juna” rekao je Sandić.

Dodao je da će, između ostalog, putem tendera tražiti da rok za izvođenje radova bude pet mjeseci.

Dvije trake i vidikovac

Prema ranijim najavama dužina novog mosta biće 80, a širina 14 metara.

Imaće dvije saobraćajne trake, a predviđene su i obostrane pješačke i biciklističke trake, kao i vidikovac i moderna rasvjeta. Glavni nosivi stub projektovan je u obliku latiničnog slova “Z”, s obzirom na naziv ovog mosta. Stari Zeleni most je sagrađen davne 1959. godine i imao po jednu saobraćajnu traku i pješačku stazu.

(Glas Srpske)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI