Korona, vakcinisanje i privreda

Sezona godišnjih odmora u tvornici obuće “Bema” je prošla, korona dolazi, sve više grabi krupnim korakom. Nažalost, ljudi se još uvijek moraju moliti i ubjeđivati da se vakcinišu, ali ako je tačno da veliki broj medicinskih i prosvetnih radnika nije vakcinisan, onda šta da očekujem od nekog radnika koji ima osnovnu školu i kaže da ne želi da bude čipovan ili radnice koja kaže ne želi da ostane nerotkinja.
Kaže se da se riba čisti od repa, a smrdi od glave, a ja ne mogu da vjerujem kakav je mentalni sklop medicinskog radnika koji neće da se vakciniše, doduše još uvijek ga niko na to ne prisiljava, ali to je ružna poruka za sve ostale.
Kovid je počeo uzimati maha, već ima radnika na bolovanju. Imao sam prije neki dan goste iz inostranstva koji ne mogu da se načude našem ponašanju u gradu, toliko je liberalno da pitaju ima li uopšte korone kod nas.
Tako da mi svemu tome ništa nije jasno, ali sam zabrinut i sa strepnjom gledam u budućnost. Dok gledam kako isplatiti platu za avgust jer su bili godišnji odmori, vidim političare koji imaju velike plate, nezasluženo, stalno je borba ko je za Tita ko je za Staljina, još i na tu koronu vrše klasičan mobing nad građanima, a mi se borimo kako zaraditi platu , pod ovim pritiskom i opterećenjem, platiti doprinose i biti društveno odgovorni.

Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: