Autobusi u Banjaluci voze prema redu vožnje iz maja

Iako je školska godina počela, a časovi traju 45 minuta, prevoznici u Banjaluci voze prema redu vožnje od maja, kada su časovi trajali 20 minuta, zbog čega djeca iz prigradskih naselja nemaju redovne linije, žale se građani.
“Zajedno se voze i radnici i đaci, nemamo dovoljno linija, pa se često zna desiti da ne stanu svi u jedan autobus. Djeca onda moraju čekati na stanici sljedeći autobus”, žale se mještani naselja Česma.

Kako kažu, to je prije pandemije virusa korona bilo drugačije, imali su poseban autobus za đake i linije su bile redovnije.

“Iako su časovi ponovo vraćeni na 45 minuta, a djeca su duže na časovima, nisu uspostavljene stare linije, te sada djeca moraju ići radničkim autobusom, zbog čega nastaju velike gužve”, kaže jedan mještanin Česme.

Momir Vujasin, direktor “Aldemo tursa”, potvrdio je za “Nezavisne” da je sa početkom školske godine u Banjaluci stupio na snagu novi red vožnje, te da je u pitanju onaj iz maja, kada su djeca išla u školu.

“Čas je u tom periodu trajao 20 minuta, pa je nešto bilo pomjereno u tim seoskim linijama. Tada se išlo dva puta, a sad se ide jedanput, jer čas traje 45 minuta”, rekao je Vujasin.

I iz “Bočac toursa” su potvrdili da se od 1. septembra vozi prema redu vožnje iz maja.

“Linije se trenutno održavaju prema majskom redu vožnju. Ne znamo da li će se nešto mijenjati u vezi s tim”, kazali su iz “Bočac toursa”.

Situacija u “Autoprevozu” je nešto drugačija, a sve linije se redovno održavaju, potvrdio je za “Nezavisne” Dejan Mijić, direktor “Autoprevoza”.

“Vozimo sve linije koje su bile i prije početka pandemije virusa korona. Sad smo čak i pojačali liniju broj 2 koja vozi na relaciji Trn – Banjaluka, te sada vozimo svakih 15 minuta”, rekao je Mijić.

Iz Gradske uprave Banjaluka su kazali da će, ako bude bilo potrebe, izvršiti korekcije redova vožnje.

“U skladu sa prevoznim potrebama, na linijama na kojim bude potrebno biće izvršene korekcije i prilagođavanje reda vožnje”, potvrdili su za “Nezavisne” iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve Gradske uprave Banjaluka.

Pred početak nove školske godine, iz Gradske uprave Banjaluka su saopštili da se javni prevoz vraća u režim u kojem je bio prije školskog raspusta, odnosno prije sezone godišnjih odmora.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: