Korona izvještaj za 20. novembar

U posljednja 24 sata virusom korona u Srpskoj zaraženo je još 374 građana, a od ove bolesti preminulo je, nažalost, 25 ljudi.

Kako je saopšteno iz Instituta za javno zdravstvo RS, testirano je 984 građana.

Direktor Branislav Zeljković najavio je da će, s obzirom na praznik 21. novembar, za vikend laboratorije raditi smanjenim kapacitetom, te će biti manji broj testiranja.

Naglasio je da je situacija i dalje zabrinjavajuća, apelovao je na građane da se pridržavaju mjera u narednom periodu kada nam predstoje porodični i vjerski praznici, te da ih proslave sa što manjim brojem ljudi.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJAFOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
Kako je precizirano, najveći broj novozaraženih virusom korona evidentiran je u Banjaluci -73 oboljela.

Zatim 46 novoboljelih je iz Bijeljine, 32 iz Trebinja, 28 iz Zvornika, 18 iz Doboja, po 13 osoba je iz Višegrada i Lopara, 11 iz Kozarske Dubice, 10 iz Modriče, po devet iz Bileće, Laktaša i Prijedora, po osam osoba je iz Kotor Varoša i Šekovića, po sedam iz Kneževa, Ugljevika i Foče, po šest iz Gradiške, Rogatice i Teslića, pet iz Šamca, po četiri iz Dervente i Prnjavora, po tri su iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Milića, Pala i Srpca, po dvije iz Berkovića, Vlasenice, Ljubinja, Mrkonjić Grada, Novog Grada i Sokoca i po jedna osoba je iz Gacka, Kalinovika, Novog Goražda, Ribnika, Rudog, Srebrenice, Čelinca i Šipova.

U posljednja 24 časa, IZJZ RS prijavljeno je 25 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o 12 ženskih i 16 muških osoba, srednje i starije životne dobi, od kojih je šest iz Banjaluke, po tri iz Bijeljine i Prnjavora, po dvije iz Gradiške i Pala, i po jedna osoba iz Vlasenice, Prijedora, Milića, Doboja, Modriče, Gacka, Istočne Ilidže, Nevesinja i Istočnog Novog Sarajeva.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI