Konobarica nahranila migrante na stanici u Banjaluci

Promrzle migrante, njih trideset dvoje, koje je danas legitimisala banjalučka policija na željezničkoj stanici, nahranila je konabarica Slađana Morić iz obližnjeg lokala.

Ona im je, kako saznaju Nezavisne novine, kupila kroasane i kifle. Kaže da je i sama bila u toj situaciji, jer je i ona prošla izbjeglički put. Promrzli migranti uglavnom nisu bili raspoloženi za priču s novinarima, a jedan od njih je rekao da su imali problema s novcem, pa su se zato zaustavili u Banjaluci.

Migranti su stigli u ranim jutranjim satima i zadržani su u holu stanice. Kako saznajemo, najprije su u Bihaću kupili kartu za Banjaluku, a nakon što su stigli policija ih je kontrolisala.

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, potvrdila je da su na željezničkoj stanici uočena 32 migranta, a policija je izašla na teren po zaprimljenoj prijavi oko sedam časova.

“Pet migranata je predato Terenskom centru Službe za poslove sa strancima u Banjaluci, jer nisu imali potvrde o iskazanoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azil od strane Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine”, istakla je Markanovićeva.

Prema njenim riječima, ostali migranti su nastavili kretanje prema Bihaću, Gradišci i Sarajevu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: