Koncertom Stefana Milenkovića otvoren „Banja Luka Fest“

Maestralnim koncertom svjetskog violiniste Stefana Milenkovića i sastava Kamerata, internacionalni „Banja Luka Fest“ je po prvi put otvorio vrata publici iz zemlje i regiona.

Otvaranju ovog glamuroznog festivala, prisustvovao je i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, koji je kazao da je ovaj festival izuzetno važan za Banju Luku, te da je atmosfera takva, da o njoj ne treba mnogo govoriti, već iskoristiti vrijeme za uživanje u muzici svjetskih izvođača.

– Naš grad je večeras centar kulture, koji će i u narednih nekoliko dana ugostiti velika svjetska muzička imena i publiku koja pristiže iz cijelog regiona, a to je veoma važno za Banju Luku – poručio je gradonačelnik.

On je kazao da je ponosan na organizatore, jer je „Banja Luka Fest“ ujedno i prvi festival u regionu, organzovan nakon duže pauze izazvane pandemijom virusa korona.

– Ponosan sam i srećan što smo večeras domaćini jednog ovakvog muzičkog spektakla i što je glamurozna svjetska scena baš ovdje u našem gradu na Vrbasu, u magičnom ambijentu tvrđave „Kastel“- istakao je Stanivuković.

Kako je kazao, Grad Banja Luka je podržao ovaj događaj kroz Kalendar turističkih manifestacija za 2021. godinu, te je dodao da će gradska administracija i dalje podržavati ovaj festival, kako bi on zaživio i postao tradicija, po kojoj će Banja Luka biti prepoznatljiva u Evropi i svijetu.

– Vjerujem da je večeras započela nova epoha koncertne scene našeg grada, epoha u kojoj će mnoge svjetske zvijezde ostaviti svoj trag i u našem gradu – zaključio je gradonačelnik Banje Luke.

Banja Luka je ponovo ugostila svjetske zvijezde, a na crvenom tepihu na tvrđavi „Kastel“ našli su se i popularni pjevači iz regiona poput Jelene Tomašević i Kikija Lesendrića, poznate televizijske ličnosti, ličnosti iz svijeta mode i mnogi drugi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: