Koncert “Bandoneon Squara” u Art dvorištu Banskog dvora

U Art dvorištu Banskog dvora 12. avgusta 2019. godine (ponedjeljak) u 21.00 čas održaće se koncert ansambla “Bandoneon Square”.

“Bandoneon Square” je sastav koji je nastao početkom 2012. godine u Banjaluci. Do sada su održali više zapaženih koncertnih nastupa među kojima se posebno izdvajaju koncerti u okviru festivala “Sarajevska zima”, “Dani Vlade S. Miloševića” i učešće na festivalu u Belfortu u Francuskoj. Članovi ansambla su: Milana Smiljanić – violina, vokal, Darko Ružičić – harmonika, Boban Adžić – gitara, Đorđe Babić – kontrabas i Zoran Vujić – udaraljke.

Akordeonista ovog sastava Darko Ružićić podsjetio je zbog čega je “Bandoneon Square” konceptualno prepoznatljiv.
-“Bandoneon square” je sastav čija muzika objedinjuje nekoliko žanrova koji su međusobno povezani i koji se međusobno prožimaju. To su stilovi poput tanga i francuske džez muzike koji su se tokom prošlog vijeka, zahvaljujući ubrzanoj industrijalizaciji, lakše širili, povezivali i na taj nači uzajamno se obogaćivali. To je koncept po kojem smo prepoznatljivi, od kojeg ne odustajemo I koji naša publika očekuje od nas. Na programu će biti kompozicije GOTAN Projecta, Richarda Galliana, Astora Piazzolle, Gorke Hermose – kazao je Darko.

Nastupi u Art dvorištu su im posebno dragi, jer je ovaj prostor, kako kaže Darko jedinstven u Banjaluci i šire.
– Prvenstveno zbog svoje intime i bliskog odnosa sa publikom koja je praktično na dodir od vas i već na prve tonove ostvarujete interakciju sa njima. Otvoren prostor i sam ambijent daju vam jedan mediteranski štih i za trenutak vas mašta ponese na neku od sličnih mediteranskih ljetnih pozornica – ističe ovaj muzičar.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: