Kolektivna izložba likovnih radova polaznika Škole crtanja i slikanja za djecu

Kolektivna izložba likovnih radova polaznika Škole crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta biće otvorena 22. juna (subota) 2019. godine u 19:00 časova u Kulturnom centru UDAS, ul. Sime Miljuša br.2. Banja Luka. Pored izložbe, polaznici Škole premijerno će, za sve posjetioce, izvesti lutkarsku predstavu ‘’Tri praseta’’.

Na kolektivnoj izložbi će biti predstavljeni likovni radovi, crteži polaznika koja su crtali i slikali u proteklih pet mjeseci. Školu crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta u prethodnom polugodištu koje je trajalo od februara do juna 2019. godine pohađalo je ukupno 40 djece sa i bez invaliditeta uzrasta od 6 do 18 godina. Polaznici Škole su svake subote sticali nova znanja iz slikartsva na zadatu temu. Polaznike Škole vodila je Sandra Mićić, profesor likovne kulture.

O Školi crtanja i slikanja: Škola crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta, počela je sa realizacijom 2007. godine. Školu su, pri Kulturnom centru UDAS, u formi pilot projekta, pokrenuli mladi umjetnici sa Akademije likovne umjetnosti Banja Luka. Misija Škole crtanja i slikanja je ostala nepromjenjena sve ove godine a usmjerena je na poticanje uvažavanja različitosti, te promociju prava i mogućnosti djece sa i bez invaliditeta zasnovane na konceptu poštovanja ljudskih prava.
Cilj naše Škole jeste da ona bude sigurno i poticajno mjesto gdje će mladi polaznici, djeca sa i bez invaliditeta, iskazati svoje umjetničke i kreativne potencijale uz stručno vođstvo posvećenih profesora likovne kulture. Škola daje mogućnost promocije i predstavlja primjer inkluzivnog pristupa u radu sa djecom sa invaliditetom kao jednog od važnih segmenta u postizanju ravnopravnog odnosa prema djeci sa invaliditetom u našem društvu.
Polaznici Škole kroz različite crtačke i slikarske tehnike, stvarajući vlastita umjetnička djela stiču nova znanja kako u oblasti crtanja i slikanja tako i u razumijevanju i prihvatanju koncepta različitosti, jednakih mogućnosti za djecu sa invaliditetom. Škola je prostor u kojem polaznici svih uzrasta stiču vrijedne životne vještine, uspostavljaju divna i dugotrajna prijateljstva, grade samopuzdanje i potiču jedni druge u okruženju uvažavanja i stvaranja.
Do sada je kroz program rada Škole prošlo je preko 100 djece sa i bez invaliditeta, uzrasta od 6 do 18 godina.

Polaznicima Škole čestitamo na uspješno završenom polugodištu, te najavljujemo da Škola crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta nastavlja sa radom u septembru u školskoj 2019/2020, nakon ljetnjeg raspusta.

Škola crtanja i slikanja se realizuje u okviru projekata iz oblasti kulture kojeg podržava Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu Grada Banja Luka za 2019. godinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: