“Ko čeka taj i dočeka” Zeleni most

Narodna izreka kaže „Ko čeka, taj i dočeka“, te smo tako i mi dočekali tzv. Zeleni most koji je otvoren. Velika je stvar za Obilićevo i tvornicu obuće Bema puštanje u rad tog mosta, za koji se nadam da će dobiti novi naziv, da li most Patrijarha Pavla ili most Petra Kočića jer se nadovezuje na Kočićevo.
Najbitnije je da je on nama u funkciji i onog momenta kad se otvori, zaboravićemo na nepoštovanje rokova, razne priče, a most će nam služiti u svakom pogledu.

Zahvaljujem se gradu Banja Luka, gradonačelniku Igoru Radojičiću, a i mojoj malenkosti jer sam se zalagao za izgradnju novog mosta još prije jedanaest godina, od prvog radnog dana svog odborničkog mandata. Ne daj Bože nekog požara, jer u slučaju evakuacije, imamo samo gradski i most u Karanovcu.

Raduje nas i najava gradnje novog mosta u Srpskim Toplicama, tako da nam Banja Luka nije ista po pitanju infrastrukture kao prije tri godine, a kamoli i više godina.
Takođe, Skupština Grada je usvojila odluku o rušenju tzv. žute kuće, te će se tako prilaz ka Bemi odvijati u dvije jednosmjerne ulice, što je veliki iskorak jer kad radnici Beme krenu kući u tri sata, gube i po četrdeset minuta samo da se odčepi gužva.Još jednom se zahvaljujem gradonačelniku Igoru Radojičiću, kao i Skupštini grada, jer bez njega ništa od ovoga ne bi bilo.

Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI