Klubovi spremni za organizaciju utakmica sa publikom, uputili molbu Ministarstvu

Rukometni savez RS se danas obratio Ministarstvu porodice omladine i sporta , Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite te Institutu za javno zdravstvo RS sa molbom da razmotre prijedlog o popuštanju epidemioloških mjera u sportu, odnosno da sa njihove strane učine sve kako bi se vratila publika u sportske dvorane i stadione.

Mišljenja smo da za tako nešto postoje uslovi, jer se epidemiološka situacija prilično stabilizovala i mnogo je povoljnija nego što je to bio slučaj u minulom periodu. Moram da naglasim da smo se mi u Rukometnom savezu Republike Srpske, kao i svi naši klubovi, itekako pridržavali svih mjera koje je donosio Republički štab za vanredne situacije.
Odgovorno tvrdim da su naši klubovi spremni za organizaciju utakmica uz striktno poštovanje svih propisanih mjera kao što su: obezbjeđivanje fizičke distance, nošenje maski te provjera tjelesne temperature i slično. Istog sam mišljenja da će se na sličan način organizovati i utakmice u svim ostalim kolektivnim sportovima (fudbal, košarka, odbojka…).

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: