Ključevi grada Banjaluke otišli u prave ruke

Kao društveno odgovoran građanin  Banja Luke, i ove godine sam dugo razmišljao i predložio kandidate za razne nagrade povodom dana Grada.

Moj prijedlog za ključ grada Banja Luke je bio Abas Arslanagić, proslavljeni golman RK Borac, za koga mi  je biografiju napisao njegov kum Miro Bijelić. On mi je u svom stilu rekao da ne govori sa kumom ali da će sa zadovoljstvom da napiše njegovu biografiju, te da podržava moj prijedlog koji je usvojen jednoglasno na Skupštini Grada, a ja ću pokušati da na tu svečanost dovedem Miru Bijelića i da ih pomirim.

Takođe, moj prijedlog za ključ grada je i gospodin Marko Lopičić, direktor M:tel-a, miran, tih čovjek, veliki radnik, patriota, koji je zadužio Banja Luku. Drago mi je da je to Skupština prepoznala i usvojila i ovaj moj prijedlog, te da je takav čovjek dobio ovo priznanje jer ga apsolutno zaslužuje. Za svoga akta je ostavio veliki trag u našem gradu, te narodski rečeno, pomagao je šakom i kapom, hvala mu.

Moj treći prijedlog je mladi harmonikaš Radovan Ivanović, veliki talenat, budući ponos Banja Luke, i ja mu želim svu sreću u daljoj karijeri, te da nikada ne zaboravi odakle dolazi.

U posljednjih šest godina, pet kandidata na moj prijedlog  je dobilo ključ grada, što znači da sam uvijek imao dobre prijedloge i vodio računa o ljudima koji su zadužili ovaj grad.

Apelujem na sve druge ljude da se uključe i daju svoje prijedloge, ali smatram da treba izmijeniti način na koji se biraju laureati povodom dana Grada.

Neka nam živi Banja Luka i njen dan grada 22. april, a Banja Luka je i najljepša u aprilu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI