KKI Vrbas otputovao u Sloveniju

Članovi Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ sa optimizmom su jutros otputovali na turnir koji će se sutra održati u Kidričevu. Šampioni Jadrana i BiH očekuju da će u ovom slovenačkom gradu ponovo osvojiti pobjednički trofej iako će za rivale imati dosta jake protivnike.

Jedan od njih je nacionalna selekcija Rusije sa kojom igraju u polufinalu, a ovaj duel na programu je sutra (subota) sa početkom od 10.45 časova.

– Sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili poziv da i ovog puta budemo učesnici prestižnog turnira u Kidričevu. Na prošlogodišnjoj manifestaciji dobili smo kako rusku selekciju isto tako i reprezentaciju Hrvatske te smo na taj način osvojili pvo mjesto. Očekujemo od igrača da će prikazti dobre partije kao i da ćemo se u Banjaluku vratiti sa novim trofejom – jasan je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

Kapiten Banjalučana Igor Ignjatović takođe se nada uspjehu na dosta jakom turniru u Sloveniji.

– Mi uvijek idemo na pobjedu i tako će biti i na turniru u Kidričevu. U polufinalu nas čeka izuzetno jaka selekcija Rusije koja se priprema za Evropsko prvenstvo. I pored toga sam opitmista i svi vjerujemo da možemo izboriti plasman u finale, a i onda ćemo nastojati da slavimo i dođemo do pobjedničkog pehara – naglasio je Ignjatović.

Biljana Nedić, jedina dama u redovima Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ vjeruje uspješnom nastupu na turniru u Kidričevu.

– Neće nam biti nimalo lako, a to se posebno odnosi na polufinalni okršaj sa Rusijom. Iskreno se nadamo kako ćemo preskočiti prvu prepreku kao i da se kući možemo vratititi pobjednički – naglasila je Biljana Nedić.

U prvoj utakmici u Kidričevu koja je takođe na programu sutra sastaće se reprezentacija Slovenije i Austrije (početak u 9 časova). Finalni okršaj zakazan ja za 14 časova, a prije toga biće odigran duel za treće mjesto na ovom tradicionalnom turniru u košarci u kolicima.

Izvor:Srpskakafe

Ranije objavljen tekst:

Šampioni trebaju i čekaju podršku grada Banjaluka

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: