Karatisti iz Banjaluke se spremaju za medalje

Nakon odličnih rezultata na Prvenstvu RS za kadete, juniore i U-21 koje se prošlog vikenda održalo u Višegradu, karatisti Energije iz Banjaluke vrhunsku formu potvrdili su i na Prvenstvu BiH za kadete, juniore i U-21 gdje su bili najuspješniji klub u konkurenciji 97 timova.

Banjalučani su osvojili tri zlatne, pet srebrnih i jednu bronzanu medalju, što je odličan rezulat u konkurenciji od 497 takmičara. Time se dugogodišnji rad sa mladim takmičarima isplatio, a novi šamioni BiH Mihajlo Stanić, Jovan Koprena i Pavle Dujaković plasirali se na Svjetsko prvenstvo koje će u oktobru mjesecu biti održano u Čileu, kao i na šampionat Evrope koji je na program iduće godine u Budimpešti.
– Možemo biti ponosni na ove naše momke i djevojke. Ovo što su uradili ulazi u istoriju našeg kluba. Deset godina smo stvarali ovu generaciju i napokon dočekali da budemo najuspješniji klub u BiH, u konkurenciji kadeta, juniora i mlađih senior – rekli su sa ponosom u KK Energija.

Da pomenemo da su svi osvajači medalja izborili nastup na Balkansom prvenstvu koje je na program u decembru u Sloveniji. Među takmičarima koji će da se bore za medalje u  Sloveniji je i Strahinja Branković član KBS Castra koji je osvojio treće mjesto u kategoriji do 67 kilograma.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: