Federalni savezi koče razvoj rukometa u BiH

Saopštenje:
Stanje u rukometu BiH, kao i u Rukometnom savezu BiH postaje sve alarmantnije i vraćamo se dvadesetak godina unazad u potpunu neizvjesnu budućnost RSBiH.

Prema Statutu, predsjednik saveza saziva sjednicu UOBiH, te sam ju ja zakazao za sutra sa početkom u 16 časova u prostorijama RSRS u Banjoj Luci.

Potrebno je da riješimo pitanje sudija, kao i već neka otvorena pitanja, dok smo dogovorili početak lige.

Međutim, RSFBiH uz pomoć RS Herceg Bosne, neće da dođe u Banja Luku, jer hoće da se sastanak održi u Sarajevu. Opet imaju zahtjev da dva kluba ulaze iz FBiH a jedan iz RS, traže da liga broji 16 klubova, a već je usvojena odluka da bude 15 ili 17 klubova, te da se igra Prva B Premijer liga, što je po meni neizvodljivo jer o tome treba da se napravi čitava studija opravdanosti.

Obmanjuju javnost i traže da se održi vanredna Skupština. Prema Statutu, mogu da sami sazovu vanrednu Skupštinu sa 15 članova, te da dostave dnevni red kako bi predsjenik utvrdio jesu li tačke dnevnog reda uopšte za Skupštinu.

Mi iz RS ne prihvatamo održavanje vanredne Skupštine, te dolazimo u situaciju da nema lige kao ni održavanja prvenstva. Skupština nema šta da raspravlja o broju klubova, propozicijama takmičenja jer su to odluke za Upravni odbor.

I mi iz RS imamo mnoga pitanja, ali čekamo redovnu Skupštinu, te se zalažemo za apsolutnu izmjenu statuta jer ne možemo dozvoliti ovakvo opstruisanje a da nemamo nikakav mehanizam odbrane.

Veliku snagu mi daje stav klubova koji su bili prisutni na prošlo sjednici UO u Doboju, te ih pozivam da i sutra prisustvuju sjednici, pozivam i medije, neka vide ko gasi rukomet u BiH.

Moj je stav da treba da se poštuju odluke koje su donešene na sjednici u Doboju, da liga počne, te da mi razgovaramo i tražimo rješenje i izlaz.

Ovo se sve dešava u godini velikih uspjeha reprezentacije BiH, gdje smo se bez poreskog broja plasirali na EP, zahvaljujući velikom radu, trudu i zalaganju članova UO.

Obratiću se Olimpijskom komitetu BiH i tražiti pomoć pri rješavanju ove situacije, jer mislim da je ugrožen nastavak rada RSBiH.

Još jednom pozivam sve članove UO, klubove Premijer lige kako u muškoj tako i u ženskoj kategoriji ili njihove predstavnike, kao i medije, da dođu u Banja Luku 03.09.2019. godine na sastanak sa početkom u 16 časova, te da budemo odgovorni ljudi prema rukometu BiH.

Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: