Kamere na djelu, za jedan prekršaj se štancaju kazne ako treba svaki dan

Postavljene kamere na svakom ćošku u Banjaluci počele su se isplaćivati. Ukoliko nastave ovim trendom stizati kazne, kamere će se isplatiti mnogo brže nego što se planiralo, a vozači će za isti prekršaj plaćati kazne “ako treba” i svaki dan.

Riječ je o prekršaju vožnje neregistrovanog vozila. Za svaki dan koji se zakasni sa registracijom vozila, ili za svaki dan duže procedure same registracije, vlasnici takvih vozila plaćaju 100 KM kazne dnevno, plus 5,40 KM troškova postupka.

Javio nam se ogorčeni čitalac koji tvrdi da je kao i svake godine do sada predao zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju za registraciju vozila, ali da je dok je čekao na rješenje dobio 3 kazne i kazne od ukupno 316,20 KM.

Zakon se mora poštovati i tu dileme nema. Način na koji se provodi ovaj segment Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja stavlja nas u red visokorazvijenih zemalja. Građani će očigledno davanjem posljednje marke iz džepa morati da se naviknu na ovako rigorozno provođenje jedne stavke u ovom zakonu ili da u proces registracije uđu nekoliko dana ranije. Problem je možda što se rigorozno pridržavanje kako ovog tako i drugih zakona u našem društvu, prema nepisanom pravilu odnosi samo na građane i njihov kućni budžet.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI