Kako se građani bore protiv računa “Eko Toplane”

Pompa je prošla. Kulturni centar Banski dvor jedan dan je bio opasan zastavama Eko toplane. Premijer Srbije je hvalio “inovativnu” tehnologiju grijanja grada na drva i svečano uz mnogo pompe i ceremonije je otvorena Eko toplana. Slavlje nije ni završeno, gradonačelnik i vlasnici Eko toplane još sabiraju utiske, a građani u sandučićima već dobijaju račune.

Mnogi građani ne žele, bar oni sa kojima smo razgovarali, da plaćaju privatniku nešto što im kako kažu niko ne garantuje. Na adresu Eko toplane već su počeli da pristižu odgovori na ispostavljnee račune.

Jedan takav odgovor na račun, pisan uz pomoć pravnika prenosimo u cjelini:

Dana 09.03.2019. godine primili smo račun broj xxxxx/2018 od  28.02. 2018. godine, za mjesec 2/2018.

Potpuno nam je nejasno zašto je ovaj račun upućen na moju adresu.

Obvavještavamo Vas da sa privrednim društvom Eko Toplana d.o.o. Banjaluka nemamo zaključen nikakav ugovor za grijanje prostora kako se to netačno navodi i prikazuje na predmetnom računu, niti sam sa vama u bilo kakvom poslovnom odnosu. Smatram krajnje neprofesionalnim ovakav način upućivanja računa i paušalnog zaduživanja za proizvoljne iznose navedenog grijanja bez detaljnog pojašnjenja razloga ispostavljanja računa.    

Pozivam vas da mi bez odlaganja dostavite eventualni dokaz da je privredno društvo Eko toplana d.o.o. Banjaluka pravni sljedbenik privrednog društva Toplana a.d. Banjaluka sa kojim privrednim društvom imam zaključen važeći ugovor o isporuci toplotne energije i kojem društvu uredno plaćam račune.

U suprotnom ne postoji nijedan osnov po kojem bi platio ispostavljeni račun. 

Samo krajnjeg opreza radi, ukoliko vi smatrate da se nalazimo u nekakvom poslovnom dužničko-povjerilačkom odnosu ovim obavještenjem vas obavještavam da se ne smatram vašim dužnikom, te vas pozivam da mi ubuduće ne šaljete nikakve račune i da me izbrišete iz evidencije.  

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: