OVAJ TEKST NEMA VEZE SA OPOZICIJOM GRADA BANJALUKA!!!

Najviše mi smeta što prije pisanja ovog teksta osjećam ogromnu želju da se ogradim od opozicije. Da, da se ogradim od opozicije, ako se i tako može da nazove, a samim tim i svih političkih partija u Banjaluci.

Blmojgrad portal je istražio, kojim političkim partijama koje učestvuju u radu Skupštine grada, je Uprava grada Banjaluka iznajmila kancelarije na korištenje i kako se te partije odnose prema tom prostoru i njegovoj okolini. Željeli smo da provjerimo, narodski rečeno “kakvi su domaćini” u Banjaluci.

Ispostavilo se, da su samo dvije političke partije pod “gradskom kirijom”, Demokratski narodni savez i Savez nezavisnih socijaldemokrata. Te dvije stranke unazad godinama vladajuća su većina u gradskom parlamentu.

Potpisanim ugovorom SNSD je zakupio 149m2 kancelarijskog prostora u Aleji Svetog Save.

Potpisanim ugovorima DNS je zakupio 155m2 kancelarijskog prostora, takođe u Aleji Svetog Save.

Između DNS-a i SNSD-a je samoposluga “Moj market”.

Prostor ispred kancelarija, odnosno marketa, nije u nadležnosti ni jednih, ni drugih, a ni trećih da ga popravljaju. Pa opet ne mogu da se otrgnem utisku da je taj dio najzapušteniji i najzapostavljeniji dio centra Banjaluke. Dvije vladajuće partije i najveći lanac prodavnica u Banjaluci, nisu u stanju da, ako ništa, “natjeraju” službe koje svi, pa čak i oni plaćaju da im održavaju zelene površine. Prilaz, zelene površine, kontejneri i mjesta za odlaganje otpada, najblaže rečeno su u katastrofalnom stanju.

Fotografije međutim govore mnogo više od riječi: pogledajte kako izgledaju kancelarije dvije vodeće stranke u Banjaluci:

SNSD:

Ipak DNS je nešto uradio. Pred izbore 2016. godine sanirali su dio prilaza svojim kancelarijama, jer godinama unazad, morali su preskakati polomljene stepenice kako bi ušli u zakupljeni prostor. Obnovili su taman toliko, koliko su  morali, da se ne bi ko povrijedio.

DNS:

Na prošlim lokalnim izborima, na četiri izborna mjesta koja obuhvataju Aleju Svetog Save, u mjesnoj zajednici Centar 1, SNSD je ubjedljivo osvojio najviše glasova. DNS mnogo manje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: