Iz saobraćaja isključena 193 pijana vozača

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka sankcionisali su i isključili iz saobraćaja 193 vozača zbog konzumiranja alkohola.
Tokom vikenda, kontrolisano je i alko-testirano 4.909 učesnika u saobraćaju, a izdato je 207 prekršajnih naloga, saopšteno je iz te Policijske uprave.

Od ukupnog broja, 110 vozača je sankcionisano zbog utvrđene količine alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 promila, 52 vozača zbog utvrđene količine alkohola od 0,81 do 1,50 promila.

Hapšenjem u službenim prostorijama do istrežnjenja zadržano je 20 vozača zbog utvrđene količine alkohola u organizmu veće od 1,5 promila, kao i četiri vozača koja su odbila da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola.
Sankcionisano je i sedam “mladih vozača”, odnosno vozači mlađi od 21 godine ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva, navedeno je u saopštenju.

Zbog zloupotrebe droge, uhapšeno je i sankcionisano sedam osoba.

Osobe iz Banjaluke čiji su inicijali A.M. i A.S.K. uhapšena su zbog vožnje pod dejstvom droge THC i kokain, a osoba čiji su inicijali Đ.M. i L.I. uhapšeni su jer su konzumirali “amfetamin” i kanabis na javnom mjestu, te su im uručeni prekršajni nalozi.

Policija je od maloljetne osobe oduzela određenu količinu marihuane, o čemu je obaviješten Centar za socijalni rad Banjaluka, kao i staratelji maloljetne osobe, navodi se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

Pripadnici Policijske stanice Prnjavor uhapsili su osobu čiji su inicijali N.B. iz Dervente koje je pod dejstvom alkohola izazvalo saobraćajnu nesreću, slijetanje sa kolovoza.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI