Istraga saobraćajne nesreće kod Rebrovačkog mosta u toku, “Grad” obećao da će na kritičnoj lokaciji biti postavljen stacionarni radar 2022. godine

Istraga stravične saobraćajne nesreće u kojoj je 22. aprila ove godine na Rebrovačkom mostu u Banjaluci poginula Milana Koprena je u toku, a tužilaštvu još nije dostavljen izvještaj Policijske uprave Banjaluka, potvrđeno je portalu Srpskainfo.
Upravo je izvještaj koji dostavlja policija od ogromne važnosti za dalji tok istrage.

– U vezi sa vašim obraćanjem obavještavamo vas da smo izvršili provjere u službenim evidencijama Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i utvrdili da nismo zaprimili izvještaj od strane PU Banja Luka, a u vezi sa pomenutom saobraćajnom nezgodom– navodi se u odgovoru tužilaštva.
Srpskainfo saznaje da je Grad Banjaluka još u maju 2022. godine obećao da će na kritičnoj lokaciji biti postavljen stacionarni radar, o čemu svjedoče i materijalni dokazi.

Naime, nakon saobraćajne nesreće na dionici smrti kod Rebrovačkog mosta u kojoj je 29. marta 2022. godine poginuo slovenački konzul Marjan Ristič, odbornik Narodnog pokreta “Banjaluka zove” Saša Lazić postavio je konkretno poslaničko pitanje.
Usljed čestih saobraćajnih nesreća na dionici kod Rebrovačkog mosta, što onih prijavljenih, što onih neprijavljenih, a posebno nakon te tragične nesreće u kojoj je poginuo slovenački konzul, još u maju 2022. postavio sam odborničko pitanje sa ciljem konačnog postavljanja stacionarnog radara. Odgovor je glasio da će radar biti postavljen- podsjetio je Lazić.
Međutim, obećano nije ispunjeno ni dvije godine poslije, a na kritičnoj dionici dogodila se nova stravična nesreća u kojoj je 22. aprila ove godine život izgubila Milana Koprena, kada je automobilom “pežo” udario Stefan Srdić (20) iz Laktaša.
Ristič i Koprena su se u trenutku nesreće kretali trotoarom.

Lazić je ujedno upitao koliko još tragičnih nesreća je potrebno da se dogodi kako bi sistem odreagovao.

– Danas imamo pet puta više automobila, a saobraćajna kultura je dotakla dno, jer su vozači neodgovorni i najblaže rečeno bezobrazni. Ovo je ogroman problem koji nam prijeti u budućnosti, a posebno našoj djeci- zaključio je Lazić.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI