Stanje na putevima

magla

Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija po mjestimično mokrim kolovozima, a u kotlinama i duž rijeka jutarnja magla ponegdje smanjuje vidljivost, posebno u Semberiji i Posavini, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnim putevima Prijedor tri-Koprivna, Nova Topola-Klašnice jedan, te Han Pijesak 2 Sokolac.

Saobraćaj će privremeno biti obustevljen zbog bušačko-minerskih radova na dionicama magistralnog puta LJubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići” u mjestu Pale i na dionici Podromanija-Donja LJubogošta, na lokalitetu Han Derventa, u trajanju od pet do sedam minuta.

Minerski radovi u toku su i na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo–Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se, zbog oštećenja mosta, odvija jednom saobraćajnom trakom, brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas, a na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa premašuje 30 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja do kraja godine.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu dionica Rudanka-Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se usporeno.

Zbog radova, na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.
Režim saobraćaja izmijenjen je, zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice 1-Nova Topola, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

U Federaciji BiH za jutros u 7.00 časova najavljen je početak sanacije škarpi i nestabilnih kosina na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka, zbog čega će saobraćaj biti obustavljen i preusmjeren na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Zbog redovnog servisiranja lijevih tunelskih cijevi tunela Hum, Pečuj, Ričice i Klopče jutros u 8.00 časova biće zatvorena dionica auto-puta Zenica jug-Zenica sjever. Isključenje sa autoputa bit će preusmjereno na naplatno mjesto Zenica jug.
Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Zenica-Nemila, Lašva-Kaonik, Kaonik-Busovača, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Tarčin-Konjic, Kladanj- Vlasenica /Gojsalići/, Jelah-Doboj /Karuše/, Jablanica-Potoci /u Donjoj Jablanici/, Čevljanovići-Nišići.

Zbog deminiranja terena na putnom pravcu Brčko-Cerik /Malezijski put/ radnim danima od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja, uz 10-minutna propuštanja.

Deminerski radovi izvode se u ostom periodu svakog radnog dana i na putnom pravcu Lopare-Čelić /skretanje za Brusnicu/.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Na prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila nosivosti veće od pet tona, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI