Istorijski uspjeh karatista Energije

U Gradačcu na seniorskom Prvenstvu BiH, na kojem je nastupilo 169 takmičara iz 49 klubova KK Energija iz Banjaluke se okitila zlatom.

Na ovom prvenstvu zaokružen je 15-godišnji ciklus postojanja Karate kluba Energija na najljepši mogući način. Naši karatisti ispisali su istoriju ne samo našeg kluba, već karate sporta Banja Luke i Republike Srpske, poručuju iz Energije.


Naime na ovom takmičenju osvojena je prva seniorska zlatna medalja, koju donosi Paola Kostić u kategoriji -55 kg, iako još nije napunila 18 godina, odmah nakon nje isti rezultat ponavlja Pavle Dujaković u kategoriji -60 kg, zatim rezultat upotpunjavaju Isidora Ćućun -61 kg, Sergej Vučić -75 kg i Dejan Janjić -84 kg, osvojivši bronzane medalje.

“Ovih 5 medalja izdvojilo nas je kao drugi klub po osvojenim medaljama na prvenstvu, odmah iza Chapmion-Ilidže, a u generalnom plasmanu zauzeli smo 3. mjesto što je istorijski uspjeh nekog kluba iz Republike Srpske”

Ove zlatne medalju su prve zlatne medalje za Republiku Srpsku u seniorskoj konkurenciji nakon objedinjavanja karate sporta i nakon što je karate postao Olimpijski sport.

Osvojivši zlatne medalje Paola i Pavle plasirali su se na Evropsko prvenstvo, koje se održava naredni mjesec u Poreču, dok su Isidora, Sergej i Dejan izborili pravo učešća na Balkanskom prvenstvu.

Koliki je ovo uspjeh govori podatak da nam je trebalo čak 15 godina rada, truda i odricanja da naša djeca stasaju u seniore i naprave to što su napravili.

Na ovom putu zahvaljujemo se svima koji su nas podržavali i vjerovali u nas, prvenstveno njihovim roditeljima, Grawe osiguranju, gradu Banjaluci, Ministarstvu porodice, omladine i sporta i mnogim drugima, poručuju iz Energije.
VAŠA ENERGIJA

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: