Inicijativa za “staru fontanu” u srcu Banjaluke

Inicijativa  udruženja “Banjalučani za svoj grad” u kojoj se traži izgradnja replike fontane koja se nekad nalazila u parku “Petar Kočić” predata je juče gradonačelniku Igoru Radojičiću i Gradskoj upravi. 

Inicijativom nije insistirano da se fontana ponovo nađe u samom parku “Petar Kočić”, ali je navedeno da bi lokacija trebala biti uži centar grada, uz prijedlog lokacije kod spomenika Banu Milosavljeviću.

U inicijativi koju je potpisao sekretar udruženja Andrej Obradović se navodi da udruženje stoji na raspolaganju gradu Banjaluci i u vezi svih drugih projekata koji se organizuju sa ciljem da život u ovom gradu bude ljepši i kvalitetniji.

– Udruženje je nepolitička i neprofitabilna organizacija koja okuplja sve Banjalučane koji imaju dobru volju da vrate stari sjaj i prepoznatljivost svom gradu u svim sferama života – naveo je, između ostalog, Obradović.

Udruženje “Banjalučani za svoj grad” je osnovano u februaru ove godine, a inicijativa za izgradnjom replike “stare” fontane je bila prva ideja oko koje su se složili svi članovi.

“Za jako mali vremenski period veliki broj stanovnika našeg grada se učlanio u udruženje, te ga prati sa namjerom da unaprijedi život stanovništva i promoviše Banjaluku, a što su i naši osnovni ciljevi. Takođe, veliki broj naših članova pokazao je zainteresovanost i nostalgiju za građevinama koje su godinama bile simbol Banjaluke i po kojima je ovaj grad bio prepoznatljiv. Građevina koja se posebno istakla, a koja je krasila i svaku razglednicu grada na Vrbasu, te tako obišla čitav svijet, jeste fontana iz parka “Petar Kočić”, koja je postojala prije njegove rekonstrukcije” navedeno je u inicijativi.

Izvor: Srpskacafe

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: