Inicijativa za novu regionalnu ligu

Na Skupštini Saveza košarke u kolicima BiH pokrenuta je inicijativa za osnivanje nove regionalne lige. Prema riječima Armina Aziraja iz KIK Una Sana iz Bihaća ta Liga bila bi pod okriljem Saveza BiH i u njoj bi se takmičilo 10 do 12 klubova koji bi bili svrstani u dvije grupe.

Poslije turnirskog takmičenja po dvije najbolje ekipe iz svake grupe izborile bi plasman u samu završnicu nakon čega bi se dobio pobjednik.

– Za ovu novu ligu bila bi četiri kluba iz BiH (Vrbas, Una Sana, Sana i Zmaj), iz Hrvatske su zasad interes pokazali Zagreb i Zadar i postoji mogućnost da se uključi još jedan tim kao i klubovi iz Slovenije, Austrije i Italije. Ono što je važno napomenuti, a to je, da će nagradni fond iznositi 50 hiljada maraka što je svakako velika stvar za sve nas i sa ovim se malo ko može pohvaliti. Iz svake grupe bi po jedan klub svake godine dobijao po jedna kolica čija je vrijednost 20.000 maraka. Isto tako vrijedne nagrade dobio bi i pobjednik Lige kao i najbolji igrač (1.000 KM) i strijelac – izjavio je Armin Aziraj.

Ovakvu ideju podržali su svi članovi Skupštine Saveza košarke u kolicima BiH na sjednici koja je održana u restoranu Tvornice obuće „Bema“ u Banjaluci.

– Nema sumnje da je ovo sjajna ideja i mi je apsolutno podržavamo. Iskreno se nadamo da će se ona vrlo brzo realizovati, a vjerujem da će se naći i sponzor ove Lige – istakao je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: