Igor Arsenić izveo najljepšu “banjalučku lastu”

Skokovima sa Gradskog mosta počelo je „Ljeto na Vrbasu“, a najljepšu banjalučku lastu u konkurenciji 25 takmičara, izveo je Banjalučanin Igor Arsenić, koji nije krio zadovoljstvo pobjedom na domaćem terenu.
Meni je ovo treća pobjeda. Obavili smo sjajne pripreme, trenirali smo od početka juna. Pripreme smo obavljali na Sutruliji i na visećem mostu u Šeheru. Pošto skakonu na rijeci Vrbas mi nemamo, vježbali smo u Derventi. Tu smo uvježbali najbolje „laste“ i zadovoljni smo ostvarenim rezultatima. Konkurencija je, kao i uvijek bila jaka poručio je Arsenić.

Nagrade najuspješnijim je uručio gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je istakao da je ponosan jer je Banjaluka živa ove godine, više nego ikada.
Direktorica Turističke organizacije Dragana Vukliš poručila je da je ovo najstarija manifestacija u gradu na Vrbasu, koja će naredne godine proslaviti sedam decenija postojanja.
– Sve ovo nama daje dodatni motiv da je unaprijedimo i poboljšamo. Pored skokova koji su u okviru programa, građane očekuje naredne dvije sedmice pripremljen je bogat sadržaj, a sugrađani će uživati u dobro poznatim događaju “Ples pod zvijezdama” u parku “Petar Kočić”, bioskopu na otvorenom na tvrđavi Kastel, kao i tradicionalnoj trci dajak čamaca – rekla je Vukliš.

Drugo mjesto u skokovima sa Gradskog mosta osvojio je Miloš Kojić iz Modriče, dok je treće mjesto pripalo Aleksandru Aleksiću iz Užica.

Manifestacija „Ljeto na Vrbasu“ ove godine proslavlja 69 godina postojanja.

Manifestaciju na Vrbasu su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka davne 1953. godine pod nazivom „Karneval na Vrbasu“. Krajem 70-tih godina manifestacija mijenja ime u „Susreti na Vrbasu“, a od 1995. dobija današnje ime „Ljeto na Vrbasu“.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: