U nedjelju počinje 69. manifestacija “LjETO NA VRBASU 2022”

Tradicionalna manifestacija  “Ljeto na Vrbasu 2022” održaće se od 10. do 24. jula na Gradskom mostu i plažama na obalama rijeke Vrbas u Banjoj Luci u organizaciji Turističke organizacije grada Banja Luka.

Početak manifestacije predviđen je za 10. jul skokovima sa Gradskog mosta. Više od 25 skakača iz Crne Gore, Srbije i BiH i, Republike Srpske, takmičiće se u skoku najljepše “Banjalučke laste”.

Skokovi se izvode sa visine od 12 metara u dubinu rijeke koja je u trenutku skoka svega 2 metra i 30 centimetara. Od 15 do 17 časova takmičari će skakati u dvije serije, kvalifikacije i finale, a potom će se izbarati tri najljpša skoka “Laste sa Vrbasa”.

Tokom naredne dvije sedmice naši sugrađani uživaće u dobro poznatom događaju “Ples pod zvijezdama” (park Petar Kočić) , bioskopu na otvorenom na tvrđavi Kastel.

U nedjelju, 17. jula, od 20 časova, očekuje nas zabava uz hip-hop i baćatu – poručuju iz Turističke organizacije grada.

Kako su naveli, druženje će biti nastavljeno i u utorak, 19. jula u 21 čas uz “Bioskop na otvorenom”, koji će biti organizovan na platou kod zapadne kapije tvrđave Kastel.

– U završnom dijelu manifestacije predviđene su trke dajak čamaca koje će biti održane u nedjelju, 24. jula, u 17 časova na dajak pristaništu – rečeno je iz Turističke organizacije.S

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: