Grad pomaže sanaciju liftova u Boriku i Bulevaru cara Dušana

Pomoć u sanaciji liftova ove godine dobiće tri zajednice etažnih vlasnika. Poslije uspješno provedene konkursne procedure za izbor ZEV-ova koje će biti podržane u ovom poslu, Grad je pokrenuo i javnu nabavku za izbor izvođača radova na ovom zajedničkom projektu sa stanarima, procijenjene vrijednosti oko 80.000 KM.

-Od ukupne vrijednosti projekta, Grad će izdvojiti 60 odsto ili nešto više od 50.000 KM, dok će preostali iznos od 30 do 40 odsto dati zajednice etažnih vlasnika koje su izabrane putem javnog poziva – kazali su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Kako su naveli, za ovogodišnji projekat sanacije litova, izabrane su ZEV-ovi u Beogradskoj 15 i Bulevaru cara Dušana 13 i 15.

Za sanaciju lifta na stambenom objektu u Beogradskoj ulici procijenjena vrijednost radova iznosi 22.323 KM bez PDV-a, a na Bulevaru cara Dušana 13 i 15 po 23.323 KM bez PDV-a.

Kako je navedeno, ugovor za sanaciju liftova će se zaključiti sa izabranim izvođačem radova nakon uplate ZEV-a, a prema procentu učešća koji su naveli u prijavi na javni poziv.

Na javni poziv je stiglo ukupno šest prijava za ovu vrstu subvencije.

-Komisija je pregledala sve pristigle prijave i utvrdila da su tri zajednice etažnih vlasnika zadovoljile uslove poziva. Od te tri, dva ZEV-a su dobila sredstva za sanaciju lifta pošto u jednom ZEV-u imaju dva lifta – pojasnili su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Gradska uprava je, po prošlogodišnjem pozivu, sanirala liftove u stambenim zgradama u ulicama Majke Knežopoljke broj 5, Bulevaru Živojina Mišića broj 47 i u Beogradskoj ulici broj 1, koji je prilagođen licima sa invaliditetom. Ukupna vrijednost ovog posla iznosila je 56.224 KM.

U okviru ovog projekta, namjera Grada je da se pomogne građanima u finansiranju investicionog održavanja zgrada, čime se sprečava ili otklanja opasnost po život i zdravlje ljudi i obezbjeđuje sigurnost korisnika zgrade i okoline, te obezbjeđuje funkcionalnost i bezbjednost liftova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: