Čika Ale se uspješno oporavlja

Legendarnom Banjalučaninu Aliji Mahmutoviću (76), poznatijem kao čika Ale, nedavno je operisan bruh, a sutra bi u jednoj od lokalnih medicinskih ustanova trebalo da izvadi konce.

Biba Dedić Puškar, Alina starateljka, kaže za SrpskaCafe da je Alija, koga poznaje gotovo svaki Banjalučanin, operaciju dosta dobro podnio, iako je to u njegovim godinama bilo rizično.

– U utorak će ići na skidanje konaca i onda slijedi potpuni oporavak – rekla je Puškareva.

Mahmutović je prije nekoliko godina imao probleme sa slabom cirkulacijom i šećerom, ali nije odustao od svojih šetnji, susreta sa Banjalučanima, hranjenja golubova i kupovanja bajadera i bombona koje dijeli djeci i sugrađanima.

Podsjećamo, Ale je kao saobraćajac – amater “radio” na raskrsnici kod Gradskog mosta od 9. maja 1960. godine.

Svaki dan, ujutro i naveče, krene svojim stalnim putevima i maršrutama. Tada uzima ceker sa starim hljebom, stavlja kačket i ide upravo na raskršće kod Gradskog mosta, gdje je sada napravljen kružni tok. Usput hrani golubove, pse lutalice i mačke, a redovno posjećuje i sahrane i dženaze da bi se pomolio za duše pokojnika.

Ale odlično pamti sličice iz čokoladica “Životinjsko carstvo”, kao i druge važne i presudne događaje vezane za grad na Vrbasu.

Živi od invalidske penzije, a prije nekoliko godina čak je bio predložen za Aprilsku nagradu Banjaluke.

Interesantno je da su napravljene i majice na kojima su odštampane njegove poznate riječi: “Znam ja zašto sam se rodio!”

Izvor: Srpskacafe

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI