Gornja Česma uskoro dobija “gradsku” vodu

Stanovnici gornjih dijelova Česme već na ljeto će se moći priključiti na gradski vodovod, nakon što je danas počela izgradnja vodovodne mreže za ovaj kraj. Izgradnjom ovog vodovoda, vodu će dobiti više od 500 domaćinstva ovog kraja, ali i nekoliko susjednih sela laktaške opštine.

U okviru ovog projekta, danas je počela gradnja potisnog i distributivnog cjevovoda, u trenutku dok su radovi na izgradnji velikog rezervoara već uveliko u toku.

Pri kraju su radovi na rezervoaru „Česma 3“ zapremine 500 kubika za koji će voda biti obezbjeđena potisnim cjevovodom od rezervoara sa druge visinske zone. Po završetku ovog dijela projekta, uslijediće gradnja potisnog cjevovoda do rezervoara „Česma 4“ i distributivne mreže za najviše djelove ovog naselja.

Prema projektu, biće izgrađeno više od 20 kilometara nove vodovodne mreže koja će obezbjediti stabilno vodosnabdijevanje za više od 500 domaćinstava u ovom kraju.

Sveukupno, kroz projekat “Voda 1“ ove godine će biti izgrađeno 56 kilometara nove vodovodne mreže. Uporedo sa tim, ulazi se u realizaciju još dva velika projekta vodosnabdijevanja – „Voda 2“ i „Voda 3“. Svi ovi projekti trebali bi se provesti na terenu u roku od tri godine. Po realizaciji ovih projekata, više od 95 odsto stanovništva na cjelokupnoj teritoriji Banje Luke dobiće stabilno vodosnabdijevanje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI