Glumcu Aleksandru Stojkoviću nagrada „Mala liska“

Za ulogu u predstavi “Sabirni centar” glumac Aleksandar Stojković dobio je nagradu  za najboljeg glumca „Mala liska“ na 15. Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2018.”

Ova predstava nastala je u koprodukciji Narodnog pozorišta Republike Srpske i Pozorišta Prijedor, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Marka Misirače,  koja je izvedena kao treća predstava u konkurenciji XV. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska 2018”.

Stručni žiri, koji je radio u sastavu Zijah A. Sokolović, Nedžad Begović i Atila Aksoj, nagradu “Malu lisku” za najboljeg glumca večeri dodijelio je jednoglasnom odlukom.

-Stručni žiri čestita ansamblu na vrlo neobičnoj, zdušnoj i izvrsnoj igri. Žiri je jednoglasno odlučio da dodijeli ‘Malu lisku’ za ulogu koja je po nazivu Festivala nabliža liski, najtačnija za festival po glumi, dramaturgiji, po načinu izražavanja, po shvatanju – gospodinu Aleksandru Stojkoviću- izjavio je predsjednik stručnog žirija Zijah A. Sokolović, uručivši Stojkoviću “Malu lisku”.

Međunarodni festival komedije “Mostarska liska” ove se godine održava pod sloganom “Energija osporavanja: ko se to tamo smije?”

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: