Gimnazijalci osvojili četri medalje

Članovi Debatnog kluba “Gorgije”, inače učenici banjalučke Gimnazije, osvojili su četiri nagrade na Debatnom takmičenju “Budva open”, nadmašivši u govorništvu svoje vršnjake iz Srbije i Crne Gore.

Članovi ovog kluba godinama nižu uspjehe, a u Crnu Goru su otputovali kako bi predstavili svoj grad i školu. Odličan rezultat ovjenčan sa četiri medalje ostvarili su odbranivši svoje znanje na različitim tezama.

Njihov trener, profesorka srpskog jezika i književnosti Branka Ljubojević kazala je za “Glas Srpske” da je veoma ponosna na svoje učenike.

– Cijela škola je prezadovoljna njihovim sjajnim uspjehom. Ponosna sam na njih. Nama je ovo sve sastavni dio života. Veoma dugo imamo putovanja na takmičenja u inostranstvo, ali nema ih onoliko, koliko bismo ih htjeli – rekla je Ljubojevićeva.

Mladi oratori, na takmičenju u Budvi, stavove su ukrstili sa takmičarima iz Srbije i Crne Gore, a u finalu su debatovali protiv ekipe Crne Gore, osvojivši drugo mjesto.

Kapiten kluba Alen Milaković rekao je za “Glas Srpske” kako je najveći izazov bio da se uklope i da oforme što bolji način predstavljanja.

– Većinom smo bili spremni. Međutim, bio je veoma zanimljiv izazov da se snalazimo i formiramo analize na licu mjesta, kao i da posmatramo taktike drugih takmičara – naglasio je Milaković.

Učenica trećeg razreda Gimnazije, Izabela Sladojević istakla je kako ih ništa nije spriječilo da uživaju u debatama.

– Zadovoljni smo plasmanom. Veoma smo zadovoljni organizacijom i zahvalni što smo dobili priliku da učestvujemo. Ovo nam je nesvakidašnja prilika u ove dvije godine da smo uspjeli negdje otići, zbog epidemiološke situacije – kazala je Sladojevićeva za “Glas Srpske”.

Istakla je da je ponosna na svoj uspjeh i na uspjeh svojih kolega.

– Vidjeli smo da imamo punu podršku, što je bilo veoma lijepo. Ponosna sam što sam među 30 učesnika individualno osvojila drugo mjesto – dodala je Sladojevićeva.

“Gorgije”

Debatni klub u banjalučkoj Gimnaziji “Gorgije” postoji od 2012. godine, a u septembru će slaviti punih deset godina.

U Budvi su učestvovala dva tima kluba “Gorgija”. U “impromptu” formatu učestvovala je ekipa u sastavu: Ivana Galić, Milana Čubrilović i Alen Milaković. Druga ekipa bila je u formatu “Karl Poper”, a učesnicu su bili Selena Berić, Teodora Udovčić i Izabela Sladojević. U kategoriji besjedništva nastupila je Emilija Kezija.

Izvor: Glas Srpske

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI