Gimnazija obilježila 125 godina rada

Povodom 125 godina od osnivanja banjalučke Gimnazije, danas je u ovoj najstarijoj srednjoj školi u RS otvorena “Konfučionica”, prva specijalizovana učionica za izučavanje kineskog jezika i kulture.
priliku da lakše savladaju, ne samo kineski, nego i bilo koji drugi strani jezik – kazala je Vita Malešević, direktorica banjalučke Gimnazije, dodajući da, uz 60-ak učenika imaju i nekoliko profesora koji usavršavaju i uče kineski jezik.

Zbog epidemije virusa korona, kako je navela, ovogodišnja proslava velikog jubileja obilježava se nešto skromnije nego ranije.
Gradonačelnik Igor Radojičić, uz čestitke ovoj ustanovi na vijek i četvrt trajanja, kazao da je Gimnazija epicentar obrazovanja u gradu.

– Kada je započela rad prije 125 godina, diploma Gimnazije je imala vrijednost, i tada kao i sada, jaču od nekih danas završenih fakultetskih ili postdiplomskih studija. Uloga Gimnazije u podizanju nivoa obrazovanja stanovništva u našem gradu u ovom dugom periodu je gotovo neizmjerljiva – naglasio je Radojičić, koji je prisustvovao današnjoj svečanosti.

Brojni su oni koji su završili Banjalučku gimnaziju, kako je naveo, i dostigli najviše visine u svojim granama nauke, tehnologije, inženjerstva, medicine i umjetnosti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: