Galić ide u Kan

Producent iz Banjaluke Zoran Galić predstavljaće Bosnu i Hercegovinu u Kanu u programu koji okuplja dvadeset najperspektivnijih evropskih producenata.

Institucija EFP, čiji je član Udruženje filmskih radnika BiH, ponovo je odabralo 20 najperspektivnijih evropskih producenata za učešće u programu “Producers on the Move”, koji će se održati u sklopu marketa 70. po redu Filmskog festivala u Kanu , koji će biti održan u periodu između 17. i 28. maja.

Tokom pet dana, od 19. do 23. maja, odabrani producenti učestvovaće u programu prezentacije svojih filmskih projekata, imaće niz odabranih sastanaka, te će učestvovati na posebno kreiranim prezentacijama, uključujući i prezentaciju i razgovor sa predstavnicima koprodukcijskog fonda Eurimages.

Zoran Galić mladi je producent iz Banjaluke. Producirao je i koproducirao nekoliko igranih filmova među kojima su i “32. decembar”, “Motel Nana” i “Svi sjeverni gradovi”, koji je prošle godine premijerno prikazan na Locarno Film Festivalu.

Kriterijum za učešće i odabir su visoki, a ključni zahtjev je da kandidati imaju iskustva u međunarodnoj koprodukciji i distribuciji. Konačni izbor pokazuje da kvalitet i poduzetništvo nisu ograničeni samo na producente iz većih evropskih zemalja, nego se nalaze i u zemljama kao što su Letonija, Island, ili kako se pokazalo prethodnih godina, i državama kao što su Mađarska ili Bosna i Hercegovina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI