Finansijska podrška mladim sportistima, ali i ribolovcima

Predstavnicima sportskih organizacija uručeni su ugovori o realizaciji projekta „Sport dostupan djeci“, u okviru kojeg će Grad Banja Luka sufinansirati članarine u 40 banjalučkih sportskih klubova.

– Već drugu godinu sprovodimo ovu akciju, sa ciljem da se djeci omogući bavljenje sportom, bez obzira na njihov socijalni status. Članarine će biti uplaćivane osam mjeseci godišnje, a to je samo jedan od vidova podrške našim klubovima. Uz redovne programe podrške sufinansiranja aktivnosti, gradimo i sportsku infrastrukturu, a po prvi put dodjeljujemo i sportske stipendije, kao i sredstva za zdravstvenu zaštitu sportista – rekao je Radojičić i dodao da će Grad za ovu namjenu izdvojiti 77.000 KM.

Pored ovoga, danas su sportskim organizacijama uručena i rješenja o sufinansiranju projekata iz posebnog programa finansiranja sporta. Ovim projektom, obuhvaćeno je 26 sportskih organizacije i četiri kluba koja okupljaju osobe sa invaliditetom. Za ovaj program, Grad je izdvojio 76.000 KM. Grad Banjaluka je podržao i banjalučke ribolovce sufinansirajući “Školu ribolova” za najmlađe.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: