Dvije godine od pronalaska tijela Davida Dragičevića

David Dragičević, mladić iz Banjaluke, nestao je u noći između 17. i 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je tačno prije dvije godine, na današnji dan, nakon čega u ovom slučaju kreću mnogi zapleti.
U prvim danima nakon pronalaska tijela policijski dužnosnici tvrdili su da David nije ubijen, a istina o njegovim ubicama nije poznata ni danas.

Od tog marta 2018. su se u Banjaluci održavali masovni protesti u znak podrške porodici Dragičević, a trajali su sve do kraja godine kada su zaustavljeni policijskom akcijom u kojoj su uhapšeni i otac i majka Davida Dragičevića.

Podršku su pružili i građani širom BiH, ali i regiona, a u Sarajevu su dobili podršku od porodice tragično stradalog Dženana Memića čija smrt takođe nije razriješena. Svi oni bore se za istinu.
Protiv mnogih pripadnika grupe Pravda za Davida se vode sudski procesi, krivične prijave, a i sam otac Davor Dragičević se preselio u Austriju. Povratak je najavio kako je rekao više puta dok ne bude nestao svaki postupak protiv njega, prenosi Klix.

Članovi neformalne grupe Pravda za Davida u decembru su osnovali političku organizaciju Pokret pravde i najavili učešće na lokalnim izborima.

Uoči prošle godišnjice Davidovog nestanka njegovo tijelo prebačeno je u Austriju, gdje je sahranjen 15. marta.

Izvor: Klix

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: