Akcija “Niste sami” podjela paketa

U okviru akcije „Niste sami”, posredstvom koje se dostavljaju osnovne životne namirnice najosjetljivijim kategorijama stanovništa, počela je raspodjela paketa za 500 građana Banjaluke.
– Danas dostava besplatnih paketa sa 16 osnovnih artikala za oko 500 lica, ranijih korisnika Centra za socijalni rad i novoregistrovanih putem telefona Centra u proteklih sedam dana- navedeno je na Fejsbuk profilu gradonačelnika Igora Radojičića.

U Centru za socijalni rad Banjaluka su rekli da se paketi hrane dijele najugroženijim kategorijama stanovništva, korisnicim novčane pomoći preko 65 godina, odnosno licima koja nemaju nikakva primanja i o kojima nema ko da se stara.

Paketi će se dijeliti kao jednokratna pomoć ovoj najugroženijoj kategoriji stanovništva a korisnici su već evidentirani u našem sistemu.

Građani koji imaju saznanja da postoje lica starija od 65 godina a koja nemaju podršku porodice i srodnika mogu nazvati na brojeve telefona koji su objavljeni na stranici www.csrbl.org/novosti/

Naveli su da paketi sadrže dvije litre ulja, pet kilograma brašna, pet litara mijeka, deset komada jaja, dve vrećice tjestenine, deset mesnih narezaka, po pet pašteta i gotovih supa, dva paketa čaja, po kilogram soli, šećera i riže, kutija keksa, 500 grama kafe paket toaletnog papira i tri sapuna.

– U vrijednosti paketa učestvovaće i Market „Zoki komerc“ učestvovaće u vrijednosti paketa sa 20 odsto a oni će obezbjediti i logistiku i prevoz zajedno sa radnicima JU „Centar za Socijalni rad“ – kazali su u ovoj ustanovi.

Akcija je pokrenuta sa ciljem pomoći najugroženim građanima tokom trajanja vanredne situacije zbog pandemije virusa korona.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: