Dojava o bombi u Gradskoj upravi, evakuisani radnici

 

U Gradskoj upravi u Banjaluci u toku je provjera nakon dojave o postavljenoj bombi. Gradska uprava trenutno ne radi.
Na licu mjesta su policijski službenici, a zgrada je evakuisana. Anonimna prijava u Policijskoj upravi Banjaluka zaprimljena je jutros u 8.28.

Gradska uprava je na društvenim mrežama objavila obavještenje za građane da službe i servisi za građane trenutno ne rade.
Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković, u izjavi novinarima na platou ispred Gradske uprave, optužio je gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića za neodgovorno ponašanje jer je za danas zakazao sjednicu Skupštine grada “mimo njegovog znanja”.

“Ne mogu sa vjerujem da je jedan dio odbornika dobio informaciju o nastavku zasjedanja, a drugi nije. Imamo nasilno ponašanje gradske administracije na čelu sa gradonačelnikom”, rekao je Ninković.

Ispred Gradske uprave istovremeno grupa građana protestuje zbog navodnog održavanja vanredne sjednice.
Ninković je za četvrtak, 1. februara, zakazao nastavak vanredne sjednice gradske Skupštine na kojoj bi trebalo da se raspravlja o rebalansu budžeta za 2023. godinu.

Međutim, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivukoć u utorak je rekao da će se o rebalansu raspravljati danas 25. januara jer ima podršku 18 odbornika Skupštine grada.

Priložio je dokument na koji su, osim odbornika PDP-a, svoje potpise stavili odbornici Kluba SPS-a, Ujedinjenje Srpske, Demosa, SP-a, Saša Lazić (Banjaluka zove – Narodni front), Saša Čudić kao odbornik nacionalnih manjina, Aleksandar Petković kao nezavisni odbornik i Marinko Umičević, odbornik SNSD-a.

Izvor: Mondo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: