Mladi karatisti vraćaju se sutra u Banjaluku sa pregrštom medalja, tri zlatne i dvije srebrne. Prema još nepotvrđenim informacijama, njihov dolazak se očekuje tačno u podne u krugu Kampusa univerziteta, bivšoj kasarni Vrbas.

Na završenom 22. Balkanskom prvenstvo za djecu u Istanbulu, karate reprezentacija BiH je zauzela drugo mjesto, odmah iza domaćina Turske. Karatisti Energije doprinijeli su osvajanju ove pozicije sa osvojen 3 zlatne i 2 srebrne medalje.

Boris Popović trener KK Energija čekajući u Banjaluci šampione, izjavio je:

“Koliki uspjeh smo postigli govori i činjenica da smo kao klub bolji od većine reprezentacija. Kada bi smo posebno računali, naše medalje zauzeli bi smo 6. mjesto od 11 država koliko je nastupilo. Zamislite da su otišli svi naši takmičari, bila bi Energija protiv ostatka Balkana. Čestitamo svim osvajačima medalja, zatim djeci koja nisu uspjela doći do odličja i naravno onima koji nisu uspjeli da odu, jer su i oni zaslužni što su njihove kolege bile ovako uspješne.”

Na takmičenje u Istanbul zbog nedostatka novčanih sredstava, iz kluba Energija otputovalo je samo seda,od petnaest pozvanih dječaka i djevojčica.

 

Više o tome:

Zbog naše sramote, djeca ostala u kući

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: