DNS Banja Luka/ Broj telefona za sve penzionere kojima je potrebna pomoć u vrijeme pandemije

Borivoj Obradović i Ljubo Ninković i nastavili su sa predstavljanjem plana Demokratskog narodnog saveza za Banju Luku pod nazivom “BL24”.

Današnja cjelina je nazvana “Banja Luka grad za sve nas”.
Naš plan je da Banja Luka bude dom za sve koji u njemu žive. U toj našoj zajedničkoj kući to kakvi smo kao ljudi i kakvo društvo gradimo, zavisi od toga kako se odnosimo prema onima kojima je naša pomoć potrebna.

Prije svega, radi se o našoj djeci kojoj je potrebna dodatna podrška u odrastanju, sazrijevanju i učenju. Za njih i njihove roditelje obezbijedićemo:
Lične pratioce i profesionalne asistente koji treba da omoguće djeci kojoj je podrška potrebna veću pažnju i inkluziju u obrazovne ustanove. Lične pratioce i profesionalne asistente ćemo regrutovati iz redova studenata;
Dnevni boravak sa profesionalnim osobljem u kojem će djeca kojoj je naša podrška potrebna moći kvalitetno da provedu vrijeme;
Minimalan lični dohodak za jednog roditelja svakog od te djece.

Potrebno je da brinemo i o našim najstarijim. Naši najstariji sugrađani, osim pristojnih penzija, zaslužuju da pokažemo brigu za njih. U skladu sa tim, DNS će od sutra otvoriti telefonsku liniju na koju će moći da se jave penzioneri stariji od 65 godina, a naši volonteri će za njih obaviti ono što oni u uslovima pandemije ne mogu. Tu mislim na nabavku, kućne poslove i sve ono što je u našoj moći.

Broj telefona je 065 757 161.

Pored toga, na bazi razgovora sa penzionerima koje je vodila naša kandidatkinja Božana Jokić postalo je jasno da penzionerima nedostaje njihov klub u kome mogu da se druže, i mi garantujemo da ćemo im obezbijediti takav prostor. Takođe ćemo obezbijediti Senior kartice za sve naše penzionere koje će garantovati privilegovane cijene javnog transporta kao i karte za sportske i kulturne manifestacije, ali i popuste u nekim radnjama sa kojim ćemo sklopiti ugovore.

Dokaz da je Banja Luka grad za sve nas će biti i Centar za borce koji će imati izložbeni prostor, gdje će ljudi, koji su se borili i krvarili da bi mi danas živjeli, moći da se podsjete na sve ono što je bilo potrebno da prođemo kao narod da bi se izborili za Republiku Srpsku, kao i dio u kojem će veterani moći da provode vrijeme i da se druže.

I za kraj, napravićemo Studentski kulturni centar, gdje će studentska populacija moći da prikaže sve što stvaraju, ali i da razgovara o tipu društva u kom želi da živi.

Ovako se od grada u kome živimo pravi dom za sve nas. Ta NOVA SOLIDARNOST koju na ovaj način promovišemo treba da postane sastavni dio naše svakodnevnice. I tu nema mjesta ni podjelama ni politici, jer ovako dokazujemo da smo naučili sve istorijske lekcije i da je jedinstvo naroda jedina garancija našeg kolektivnog napretka, ali i opstanka.

www.dnsrs.org

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: