Davor Dragičević političar?

Otac ubijenog 21-godišnjeg Banjalučanina Davida, Davor Dragičević najavio je sinoć kako od septembra ulazi u političke vode.
Kako je rekao članovima grupe “Pravda za Davida”, politika je dovela do ove situacije u kojoj se nalazi.

– Politika mi je ubila dijete, protjerala, nastavlja s progonom moje porodice i grupe “Pravda za Davida”. Jedini način da zaštitim porodicu, svoju kćerku, grupu jeste da uđem u politiku. U septembru će sve biti jasno, bar će pozicija i opozicija imati alternativu. Za pravdu i istinu za Davida, Dženana i svu djecu BiH, ja idem do kraja, a vi vidite. Za bolje sutra. Pravda za Davida, idemo do kraja – poručio je Davor.

Pravdaši su podržali ovu njegovu namjeru poručivši kako je BiH potreban čovjek poput njega i Muriza Memića koji će se izboriti za pravdu za svu djecu BiH.
Prve najave da bi se Davor mogao početi baviti politikom bile su krajem juna ove godine kada je najavio je osnivanje političke stranke tokom obraćanja članovima grupe “Pravda za Davida”. Dragičević je poručio kako će igrati na njihov način, misleći na aktuelne političare i pozicije i opozicije.

– Igraćemo na vaš način, mada ja nisam takav igrač, ali probaću. To je ono što vam smeta i što vas boli. Mojih 10 minuta govora pred narodom vrijedi više nego vaših 10 godina pričanja. Koliko članova grupe “Pravda za Davida” je napustilo Banjaluku? Niko ih nije zaštitio niti je reagovao. Nemate snage ni moći – poručio je tada Davor.

Izvor: Klix

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: