Davor Dragičević objavio nalaze forenzičara iz Beča, šta su pronašli u kosi Davida Dragičevića?

Davor Dragičević, otac tragično stradalog mladića Davida (21) iz Banjaluke, objavio je danas putem Facebook grupe “Pravda za Davida” nalaz toksikološke analize kose njegovog sina rađene u Beču, za koji je kazao kako je “pravi toksikološki nalaz, a ne od ubica i nadležnih (zločinačkih) institucija RS”.

Kako se navodi u ovom nalazu, kosa dužine šest centimetara koju je na analizu dostavila majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović, a koji je u nalazu naveden kao “anoniman uzorak” W1806-73, testirana je na 200 opijata, među kojima i na takozvane “ulične droge”.

Nalaz  je pokazao jedino prisustvo THC-a (Tetrahidrocanabiol – psihoaktivni sastojak marihuane), i to u veoma niskoj koncentraciji od 0,01 ng/mg, te te Chlorphenamin i Pseudoefedrin, koji su, kako se navodi i u samom nalazu, sastojci lijekova za prehladu, i to za period od posljednjih šest mjeseci.

Podsjećanja radi, nakon obdukcije tijela Davida Dragičevića obavljene u Zavodu za sudsku medicinu RS, iz MUP-a RS je “nezvanično” rečeno da je toksikološki nalaz pokazao prisustvo LSD-a, kanabisa i alkohola u iznosu od 1,3 grama po kilogramu.

Kasnije je, međutim, obznanjeno da Zavod ne posjeduje laboratoriju za toksikološku analizu, te se kao logično nametnulo pitanje na koji način je vještak Željko Karan došao do tih rezultata.

On je kasnije, tokom ispitivanja pred Anketnim odborom NSRS-a kazao “da je uradio samo preliminarnu toksikološku analizu koja nema dokaznu snagu, te naglasio da rezultati trebaju ići na konfirmacionu analizu”.

Davor Dragičević je ranije izjavio kako je uoči sahrane sina tražio da ostane sa njim nasamo, te da je tada uzeo uzorak Davidove kose, koji će poslati nezavisnim ekspertima na analizu, piše Faktor.ba.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: