David je ubijen, ali nije mučen i silovan tvrdi Anto Nobilo

Hrvatski advokat Anto Nobilo nije više dio međunarodnog tima sastavljenog za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića, a u razgovoru za FTV, čiji su isječci objavljeni, je kazao da je istina da je 21-godišnjak ubijen, ali da ga niko nije silovao, masakrirao i da njegovo ubistvo nije zavjera policijsko-tužilačkih organa.

Nobilo je naveo da je slučaj blizu rješenja jer se zna gdje je ubijen, kako je ubijen, ali da se ne zna ko ga je ubio – zbog čega je stvorena iskrivljena slika u javnosti o samom slučaju ubistva.

– Davor Dragičević je očajan čovjek, sve mu praštam i sve ga razumijem. Ali određene političke strukture su mu davale pogrešne informacije. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan… Niko ga nije silovao, niko ga nije masakrirao, nema nikakve zavjere policijsko-tužilačkog organa, to nije istina – rekao je Nobilo.

Podsjećamo, Ifet Feraget ostaje jedini advokat porodice stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića. U advokatskom timu bili su još Duško Tomić i Anto Nobilo.

Davor Dragičević i dalje tvrdi da je “vrh RS-a i tužilaštva umiješan u ubistvo njegovog sina”.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: