Crvena zvezda i Dinamo na fudbalskom turniru “Trofej Banjaluka 2019”

Po 11. put banjalučki Želejzničar sport tim organizovao je međunarodni turnir ”Trofej Banjaluka 2019”. Na turniru nastupaju 64 ekipe koje su raspoređen u četiri starosne kategorije.

Ponovo su najzvučnija imena Crvena zvezda, zagrebački Dinamo i novosadska Vojvodina, a tu su još ekipe iz Republike Srpske, Federacije BiH, Slovenije i ostalih zemalja okruženja.

Ovo je već postala rutina za nas. Turnir ide svoj tokom, zadovoljni smo i kvalitetom fudbala i svim ostalim elementima. Sve su ovo naši prijatelji koji godinama dolaze. Sinoć smo baš imali mali vremena da podijelimo utiske i popričamo o razvoju turnira. Interesantno je da je prve godine pehar za najboljeg igrača dobio Luka Adžić koji sada nastupa za Anderleht, tako da je to odličan odgovor na pitanja da li ovdje ima potencijala i talenta – rekao je Radomir Popović ispred organizatora turnira.

U posljednje dvije sezone velike uspjehe na domaćoj i međunarodnoj sceni bilježi Crvena zvezda. Klub je izuzetno napredovao na svim nivoima, napravljen je sistem, a poboljšan je i rad u mlađim kategorijama. Direktor Zvezdine škole fudbala Vladimir Cvjetićanin ističe da je plan crveno-bijelih da pokriju cijelu Republiku Srpsku.

U ovom momentu imamo osam dječaka iz Srpske. U prvom timu su Srđan Babić i Dejan Joveljić, a u posljednjih nekoliko godina prošlo ih je zaista mnogo. Zahvaljujući uspjesima prvog tima, te velikim naporima čelnih ljudi kluba, Zvezda je organizaciono napredovala i to se vidi i po radu sa mladima. Dobili smo mnogo bolje uslove odmah kod našeg stadiona i od toga će omladinska škola mnogo profitirati. Čekamo početak izgradnje našeg hotela da zaokružimo cjelokupnu priču. Jedan od razloga zašto sam u Banjaluci je proširenje naše mreže za identifikaciju talenata, a poslije ovog turnira nastavljam obilazak Republike Srpske – rekao je Cvjetićanin.

Dinamo dominira hrvatskim fudbalom u ovom vijeku. Poslije mnogo godina zagrebački ”modri” izborili su evropsko proljeće. Uspjeh hrvatskog šampiona, te srebro reprezentacije na Svjetskom prvenstvu uticali su na priliv novih članova u Dinamovu akademiju.

Reći ću vam da smo imali 200 djece do ovog ljeta, a onda je taj broj udvostručen. To je efekat velikih uspjeha i srećni smo zbog toga. Dinamo je oduvijek izbacivao talente i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Srećno smo što smo danas u Banjaluci, ovdje imamo dobre uslove i dobre protivnike – rekao je trener Dinama Milan Bošnjak.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: